وکلای برتر

مشاوره حقوقی با بهترین وکلای ایران و تهران در وکلای برتر

وکلای برتر

مشاوره حقوقی با بهترین وکلای ایران و تهران در وکلای برتر

ورود به زور به منزل دیگران یا ورود به عنف

يكشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۰، ۰۵:۲۷ ب.ظ

چنانچه سارقی با نیت سرقت وارد منزل دیگری شود ولی قبل از ارتکاب سرقت دستگیر شود و عمل مجرمانه سرقت متوقف و ناتمام باقی بماند از جهت ورود به عنف قابل تعقیب و مجازات است.

وفق ماده 694 قانون مجازات اسلامی هر کس در منزل یا مسکن دیگری به زور یا تهدید وارد شود به مجازات از 6 ماه تا3 سال حبس محکوم خواهد شد و اگر این عمل توسط دو نفر یا بیشتر انجام شود و دست کم یکی از آنها حامل اسلحه باشد ( سرد یا گرم ) به حبس از یک تا 6 سال محکوم خواهند شد . ( چنانچه عمل ورود به عنف در شب صورت گیرد حداکثر مجازات اعمال خواهد شد.

منزل اعم است از خانه، کلبه ، ویلا، آپارتمان ،چادر ، کانکس و یا هر نوع منزل و محلی که بعنوان محل سکنی تعریف گردد و استفاده شود.

البته تعریف اصلی و واقعی جهت تحقق بزه ورود به عنف وجود مانع جهت ورود به عنف و از بین بردن آن مانع ( شکستن ، خراب کردن و... ) یا هر عمل غیر عادی و خشونت آمیز است.

از شروط اصلی تحقق بزه ورود به عنف آن است که فعل خشونت و تهدید در شخص مجنی علیه موثر واقع شود و اساسا" واقع گردد، البته هر نوع ورود غیر متعارف و غیر عادی مثل طناب انداختن و ورود از پنجره و پریدن از دیوار و نردبان گذاشتن نیز ورود به عنف محسوب می شود .

البته متاسفانه در حال حاضر رویه قضایی بیشتر بر مبنای تفسیر قانون است تا جلوگیری از ارتکاب جرم و پیشگیری و اقدامات تنبیهی و تربیتی ، در دادسراها اکثرا" ورود به عنف را منوط به شرایط بسیار سختی می کنند که امکان اثبات برای شاکی میسور نمی باشد و عملا" تفسیر به نفع متهم می شود.
مطابق فحوی صریح قانون مجازات اسلامی هر کس به زور و غلبه داخل ملک کسی شود ... دیگر تفسیر و توضیح ندارد لذا با توسل به همین 2 شرط :

الف: زور و غلبه
ب: ملک دیگری

مجازات تعیین و شخص خاطی و مجرم ، تحمل مجازات نماید و اسباب جلوگیری از ارتکاب جرایم مشابه برای سایر مجرمان فراهم آید.

رکن مادی  بزه ورود به عنف :

الف ) فعل مجرمانه : ورود به زور و غلبه به منزل دیگری که همراه با تهدید باشد.
ب ) موضوع مجرمانه : منزل ، محل وقوع جرم که اعم از هر گونه منزل و مسکنی است که ممکن است محصور و نامحصور باشد.

رکن معنوی بزه ورود به عنف

الف) علم به تعلق منزل دیگری
ب ) علم به مسکونی بودن منزل دیگری
ج ) قصد مجرمانه که با قصد و نیت ورود به منزل دیگری وارد محل وقوع جرم شود.

لازم به توضیح است که چنانچه شخصی به هر دلیلی کلید منزل دیگری را بدست آورد و بدون توسل به زور و تهدید وارد آن منزل شود مطلقا" فعل مجرمانه ورود به عنف و زور محقق نشده و تعریف مجرمانه دیگری برای آن در نظر گرفته خواهد شد.

  • سارا حسینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی